torsdag 19. desember 2013

Ny-sydde julegardiner og juleduk!

HEI OG GOD JUL!
Nå nærmer det seg virkelig julaften. Jeg har hatt fri i en uke, men ikke offisielt juleferie før idag. Det føles helt ubeskrivelig. Fordypningsoppgaven ble særdeles godt mottat, og jeg har gjennomført 3/4 av jordmorstudiet. Er ganske stolt egentlig,, hehe :o)



De siste dagene har jeg sittet å kost meg med sy-maskinen. Vi skal tross alt feire Julaften i huset vårt, så da MÅ det være julekoselig. Jeg var innom Panduro Hobby i Kr.Sand for noen dager siden og handlet stoff som skulle bli til gardiner og brikker/løpere.


To små gardin-lengder med blonder, 3 lifgarding, samt en brikke ble sydd. Foreløpig. 
Det er så koselig med rødt i hus.


 Den gamle julestjerna i vinduet er fra Svindland hvor jeg har vokst opp. Den passet ikke inn hos pappa lenger, så da var jeg rask med å få den med meg hjem. Jeg kunne sitte i timesvis å se på den når jeg var liten.


Forandringer fryder. 
Jeg liker liftgardinene, de er ryddige og "rene". Litt mer stress å sy, men nå har jeg tenkt å bruke de i mange år. Blir jeg lei av de kan jeg jo piffe dem opp litt etter hvert. 


I toppen på dem har jeg en helt tynn tre-list som jeg skrur i et par kroker til feste. I bunnene har jeg også en list, for at de skal henge litt finere.


På bandet står det -Chocolat-Cioccolato-Chocolat...osv. Det var dette jeg syntes passet finest til stoffet. De som det sto "God Jul" på syntes jeg var for sterke i rød-fargen. Men, det går jo en del i sjokolade også i jula, så fin tekst det!


Duken på stuebordet her er for ordens skyld kjøpt. Jeg mangler å sy et par løpere og ikke minst JULESTRØMPER. Det er jo tradisjon å spise godteri til frokost-lunch og middag på julaften, før kveldsmaten, nemlig julemiddagen, serveres!

Håper du har det fint der du er, og at julestemningen er like rundt hjørnet.
-JULEKLEM-

søndag 8. desember 2013

Hvorfor avsløre alt rotet??

HEI OG GOD 2. SØNDAG I ADVENT!

Ukene går ekstremt fort og jeg klarer nesten ikke å henge med i svingene. Men, om en knapp uke har jeg Juleferie og det blir FANTASTISK!!! 

Den siste uken har jeg gjort noen små endringer på et av badene våres.


Badet er stort og praktisk, og har lyse nøytrale farger (Ikke de GULE listene da). I forhold til valg av inventar så er ikke alt fra min toppliste, men det fungerer.


Til tross for litt rot her og der så har jeg LENGE irritert meg over disse gjennomsiktige skuffene. Det er kanskje en ting viss du har hvite fine håndklær i hver skuff, men når det ikke finnes annen oppbevaring ellers på badet, så havner naturlig nok litt av hvert i disse skuffene. Og hvorfor vise frem mer rot enn nødvendig?


-CLEAN- 
Endelig sier jeg bare. Jeg liker å ha det ryddig rundt meg. Så dette gjorde møbelet mye finere i mine øyne. Det var kun litt scrap-papir på innsiden av glasset som skulle til.


Samtidig ble rørene som kom ut av veggen til boblebad stripset fast under benken. Nesten usynlige nå.


Jeg brukte litt forskjellig mønster i hver skuff, og tapet det fast på innsiden.
No more mess,,,


og jeg trenger ikke lenger å irritere meg over dette mens jeg sitter på toalettet :) 
Den store dusjen er også et stort + med badet. 


Små detaljer teller. Håper dere koser dere i adventstiden. 

-STOR KLEM-

mandag 2. desember 2013

Ny tradisjon 1. Søndag i Advent

Julepynting, 3-retters middag og dresskode!
Endelig var Desember her. Endelig hadde JEG lov til å pynte..... 


....og endelig kunne Rolf åpne den første gaven i pakkekalenderen. Bildet er vell og merke fra idag, så to gaver mangler. Han ville helst holde seg våken til over midnatt i går kveld, så han kunne åpne nr.2 med en gang. Det klarte han ikke *ler*.


Men over til gårsdagens event. Julepynting og 3-retters middag med mannen. Her står han dypt konsentrert og lager vår yndlings-forrett "Rekecocktail",,


mens jeg surret rundt i kosedressen og knipset bilder og pyntet. Jeg trodde jeg hadde mye julepynt. Men i dette store huset kommer jeg aldri til å få nok. Hoho...


Så var det på med finstasen og maten var servert! Mmmmhhh....

Meny:
Forrett: Rekecocktail.
Hovedrett: Kyllingfillet innbakt i ost servert med Asparges surret i Bacon.
Dessert: Panna cotta og syrlig bringebærsaus.


Jeg sier det bare -METT! (Enda).  Det smakte herlig og kvelden var absolutt vellykket. Utrolig koselig å gjøre noe spesielt ut av pyntingen. Julemusikk, masse stearinlys, herlig mat og godt selskap. Kvelden kunne ikke bli stort bedre.


1. Søndag i advent med masse julestemning. Ser allerede frem til å gjenta begivenheten til neste år, slik at tradisjonen kan være et faktum. Håper alle hadde en like fin dag!

God uke videre! Her er det praksis som står på programmet.
- Adventsklem .