.

torsdag 17. oktober 2013

Rustikk kontor

HEI!
Her kommer bildene av mitt "nye" kontor. Jeg har herved ingen unnskyldning til å ikke skrive oppgave, for nå er arbeidsplassen i orden. Under ser dere et bilde av hvordan jeg har sittet en liten stund 

FØR:

Alt av møblement her inne er stort sett fra Ikea. Så hvorfor ikke kjøpe de siste tingene, slik at det hadde blitt komplett? Under ser du et bilde av hvorfor. 


En gammel "plankehau" fra min søsters garasje. Min søster og svoger har fikset opp sitt nydelige hus i Kvinesdal, og skrotet kunne Silje bare forsyne seg av. Lykke! Dere ser kanskje ikke det samme som jeg ser i dette,, men jeg skal vise dere.

ETTER:

Tada! Nye hyller og plate til pulten min. Dette har ikke alle andre som handler på Ikea, flaks. Jeg liker det litt harde røffe materialet mot det myke saueskinnet, gardinet og sengeteppet.


 Jeg hadde egentlig tenkt å legge plankene den andre retningen. Men, jeg fikk jo bare plass til 4 bord da, og så syntes jeg at det var fint at bordplankene lå i motsatt retning av hyllene på veggen.
Detaljer,, oh yes!


Mens jeg drev å snekret dette hadde sikkert Rolf og Onkel satt opp en hel grillbu, grillet, beundret sin gode innsats, hvilt litt, beundret litt til, og kjørt fram og tilbake til Farsund fra Vigeland.    


Jeg er perfeksjonist til tusen, og så er jeg ikke snekker. Det er helt sikkert! 
I tillegg til disse tingene har jeg også laget en Bursdagskalender.


Det har seg slik at jeg GLEMTE min beste venninne sin bursdag i år. Det vil si at en uke etter at hun hadde fylt så kom jeg på det. Jeg fikk skikkelig vondt i magen og en kald følelse gjennom hele meg. Ringte henne umiddelbart for å si: -Jeg må si deg noe.....jeg har glemt bursdagen din. Og det momentante svaret jeg fikk var -Jeg vet det, og så ler hun. Godt hun ikke finnes sur eller bitter i det hele tatt. Men, jeg lovet meg den dagen at jeg måtte få laget meg en Bursdagskalender. 


Så da ble det ramme av de gamle plankene og kalender av noen scrapbook-ark. Nå gjenstår bare den takknemlige jobben med å skrive inn navnene. Lett!

Jeg skal lære meg å se på denne daglig. Med alt stresset med studiet og alt er jeg livredd for å glemme viktige datoer. Både meg og Rolf glemte nemlig å feire 1.års forlovelsen vår i år. Han har skrevet datoen 24.08.12 med motivlakk på snowboardet mitt, med stearinlys ved romantisk middager, på stuebordet vårt osvosv. Og likevel glemte vi den begge to i høst. Så nå håper jeg hjelpemiddelet mitt virker!

Stor klem, og fin helg til deg! 
I helgen skal jeg SKRIVE OPPGAVE, jobbe litt, og være med mann og fam!

mandag 14. oktober 2013

Hagebua by night..

Hei og god kveld!

Det er mandag kveld og jeg sitter å koser meg med gamle bilder og interiør prosjekter. Jeg har tatt meg fri fra studiet i en uke. Vi skriver hovedoppgave nå, og i stede for å fordype meg i oppgaven har jeg tatt noen ekstra vakter på jobb, samt kost meg med noen interiørprosjekter. Jeg jobber best under press, så derfor har jeg tillat meg denne fri-uken. Men, nå begynner alvoret. 10.000 ord skriver seg ikke av seg selv. Jeg skriver om amming og tilleggsernæring de første dagene på barsel. Utrolig spennende tema, når jeg bare får ro i kroppen til å sette meg ned med det. 

Men over til interiøret.. Denne uken her har jeg gjort ferdig kontoret mitt. Jeg måtte jo tross alt ha en inspirerende plass å være mens jeg skal skrive denne oppgaven. Jeg har dessverre ikke fått tatt noen bra bilder av det enda,, men kanskje lyset samarbeider med meg i morgen slik at jeg kan få vist dere.

Ellers er høsten i full gang, og jeg nyter den. Vi har jo et fantastisk fint vær i år, og de mørke kveldene kan vi lyse opp med stearinlys. Jeg kjenner julestemningen kommer krypende,, eeeelsker JUL!

Med de mørke kveldene og masse stearinlys tenkte jeg at det passet seg å legge ut noen bilder fra hagebua i skumringen. 


Det er utrolig koselig der ute på kveldstid. Vi må nok investere i en kraftig varmelampe da, så kan vi bruke den litt større deler av året. Bildene her er i fra i sommer.


-Stemning-


Tiden er nok kommet for å rydde inn hagemøblene og pynten. Tenker at det holder seg bedre om det får stå helt tørt innendørs. 


Så plutselig er våren her, og så må det ut igjen. Tiden går fort! Til våren skal vi forresten gifte oss. Crazy, I know! Men det blir utrolig gøy, og jeg skal være så stolt den dagen! Planlegging derimot, det har dessverre ikke fått plass på programmet i fri-uken min. SÅ,,,, (det var det presset).. 


Ellers vil jeg bare ønske alle en strålende uke! 
De kommende dagene kommer bilder fra kontoret mitt der jeg har tatt i bruk gamle planker fra min søsters hus til å lage skrivepult, hylle og bursdagskalender. Gjenbruk på sitt beste!

GOD UKE!
-KLEM-

fredag 4. oktober 2013

Bord før og etter

HEI OG GOD FREDAG!
I vår når jeg fikk ny leieboer i huset i Kvinesdal så tømte jeg det for alt av innhold. Inkludert dette bordet under her. Jeg vurderte å bare selge det unna, slik som jeg gjorde med maaange andre ting. Men det var noe med det som gjorde at jeg tenkte vi kunne få bruk for det.

FØR:

Det er utrolig praktisk med klaffebord. De er liksom fine med klaffene ned, og praktiske ved at man kan få plass til flere med klaffene opp. Under her ser dere et bilde fra underveis. Jeg hadde noen runder med beis og noe tekst på bordplata uten å bli fornøyd. Så da var det til med Kaustisk soda, og vips så var det misslykka forsøket borte.


Jeg synes at Kaustisk soda også gir treverket en litt gammeldags farge. Så det ble jo bare finere etter denne runden. Etter litt malingsfjerning, pussing, ny maling med sjablong, lakk, og pussing på ny så var bordet klart til bruk.

ETTER:

Og slik ble det. Lakken tar jeg på for at hårene skal legge seg (etter bruk av Kaustisk soda), samtidig som dette gjør at bordet ikke får merker etter kopper og div.


Liker kontrasten med hvite ben, og trebord. 


Drivved-veggen i bakgrunnen gjør sitt for bildet den også da. LOVING IT!


Gammelt og nytt i sitt rette element.
Så da var det bare å nyte helgen!

- STOR KLEM -