mandag 24. september 2012

Balkongdør før/etter!

Hei og god mandag!!
Da var alt helgen forbi, og jeg kan love dere at det var deilig å komme hjem på fredag.
Ikke bare var det suuuupert å se min kjære,, men også å se forandringen i huset, uten at jeg hadde løftet så mye som en finger. Snakk om luksus!

Så her da skal jeg vise dere den nye døren. Først et av bildene som jeg riktig nok la ut før helgen, men det er jo litt gøy å sammenligne Før og Etter. 


Døren som sto i fra før var helt ok, men totalt feil for stilen ellers på huset.
Den er 1,65m bred og uten sprosser (til salgs for 1000kr).


Så da,, min vakre nye balkongdør. 
For andre ser den kanskje ikke så spesiell ut. Men hovedfokus sto på bredde på dør (som jeg ønsket 1,40m totalt), der hoveddøren er bredere enn sidedøren til tross for et symmetrisk utseende. Den har dobbel slaglist som jeg bare eeeelsker, og bredt ramtre. Utvendig har den også ekstra sukkerbitlist under glass. Dette skulle det egentlig være på innsiden også, men dessverre har jeg nok ikke formulert meg tydelig nok på dette. 


Døren har kraftige sprosser, og virker meget solid. Størrelse på glass og vindu valgte jeg selv, slik at jeg fikk den helt nøyaktig på mål slik jeg ønsket. Med kun spesialmål, og litt kombinasjon av ytterdør (Mariadør) og balkongdør kom døren på 15.000kr inkl. mva.


Her kan du se forskjellen på ny og gammel dør. Om du trykker inn på bildet kan du lettere se sukkerbitlisten under glasset på horisontal ramtre (-ja, jeg er meget detalj fiksert). 


Proporsjonsmessig, og i forhold til vinduene må jeg si meg meget fornøyd. Rolf og Idar hadde gjort en fantastisk jobb med å sette den inn! Nå gjenstår litt listing,, så er det igrunn ferdig.

Døren er ifra Modum Industri.
Ha en flott uke!

torsdag 20. september 2012

Den nye døren er på plass!!!!

Først måå jeg bare si at jeg har verdens beste forlovede! Han ordner opp for lille Silje som sitter i Bergen å studerer Jordmorfaget. Fy søren så heldig jeg er! Er det noe jeg har lært gjennom sommeren så er det å sette pris på dette. Så min kjære Rolf,, jeg er deg evig takknemlig som ordner opp og styrer for meg. En stor takk også til hans gode venner som også hjelper til! 


Her ser dere et bilde fra slik det så ut hos oss forrige helg når jeg var hjemme. Den gamle døren står fortsatt i, og ting står på vent. Vent,vent, vent.... Vi kunne ikke panele ferdig før døren var på plass,, og den ene tingen forsinket den andre. 

I hjørnet hvor jeg ikke har overskap står det nyeste prosjektet oppstilt. Nemlig nye hyller!


Egendisignet, men produsert av FLEKKEFJORD PRODUKTER til en veldig okei pris. Jeg rakk såvidt å begynne å male de, før helgen var forbi og jeg måtte opp igjen til Bergen.

Disse skal selvfølgelig opp i en fin høyde, og jeg gleder meg til at de også skal sette sitt preg på kjøkkenet.

Men så idag da har jeg fått stadige oppdateringer på mobilen ang kjøkkenets tilstand,, å bilder av den nye døren. Nå hadde den riktig nok en del skader (!!), men jeg håper at dette ordner seg. Ellers er jeg grisefornøyd!

Tusen takk verdens beste Rolf Henrik Henriksen!
Jeg skal varte deg opp til du blir grønn i hode hele helgen < 3

mandag 10. september 2012

Mens jeg er i Bergen...

Hei og god mandag alle!!
Følte det var på tide med et lite livstegn på bloggen. 

Før jeg begynte på jordmorskolen i høst rakk jeg å male litt på gjesterommet på loftet.


Slik så det ut når jeg overtok huset. Og det som ser hvitt ut,, er meget mye gult!


Etter maling av gulv, vegger og tak x 4 strøk minst ser det nå slik ut. Jeg mangler en del dekor på veggene,, så bedre bilder kommer....


I samme slengen fikk jeg også malt den gamle kommoden.. 


Den ble matchende til rommet, og er malt i helblank vanntynnet oljemaling.
Den ene veggen på rommet har jeg malt i "Gustaviansk blå", mens de 3 andre er malt i fargen "Frihet"

Nå er også dobbeldøren til kjøkkenet FERDIG produsert!
Så nå venter vi bare på at de skal få sendt den hjem til oss,, og så er fix ferdig snart!

Har mange planer på gang nå,, og min crazy forlovede Rolf gjør jo slik at de blir gjennomført også :))
Må ha en strålende uke alle sammen!

ALWAYS BELIEVE