.

onsdag 28. april 2010

Gjøre det selv :o)

Jada, ingen bruk for sjablonger her i hus ;)
Tenkte jeg skulle vise dere hvordan jeg maler tekst på interiøret, uten å bruke 1-2-3-4-500,- kr på en sjablong.



Jeg bruker Word (2007) for å skrive det ordet jeg ønsker.
Her har jeg brukt skrifttypen "Kunstler Script" med en skriftstørrelse på ca 200.


Fikk ikke til å få arket liggende her, da jeg brukte en maskin med word 2003. Men med litt klypp og lim ordnet det seg.

Etter å ha passet (og tapet) sammen bokstavene så snur jeg det med framsiden ned, og klipper til et stykke med bakepapir som jeg legger over. Ved å bruke vinduet med motlys, så klarer man å se teksten i gjennom, selv om det ligger bak fram. Jeg gjør det slik for å spare litt tid siden.



Når teksten er tegnet av på bakepapiret pleier jeg å gå over det en gang til når det ligger flatt. Så vender jeg det riktig vei, måler opp der det skal stå, og taper det fast. Deretter går jeg over med blyanten på framsiden, slik at blyantstrekene (på baksiden) smittes over på døren.



Her kan du se at teksten er smittet av, og jeg har begynt og male. Jeg bruker en veeeldig tynn pensel, og svart blank maling.





Det tar litt tid, og det er nok også en fordel å være litt nøden. Men når man får det i den teksttypen, størrelsen, og det ordet man ønsker for kr 0,- så vil jeg jo si at det er verdt det.
Så er det jo så gøy å ha brukt litt tid på det, og gjort det selv :o)

For å spare tid så kan man bruke vanlig sprittusj i stede for maling. Man får jo ikke den blanke finishen, men det går MYE fortere. På denne hyllen har jeg bare brukt sprittusj:



Og det har jeg også brukt på den gamle pulten jeg har arvet av Oldemor, som du kan se her. Syntes det blir bra resultat av det også!

Så må jeg jo til slutt innrømme at jeg har 2 sjablonger liggende :ø)
Men gøy og gjøre det selv også!

Har man lyst, har man lov. Har man tid, har man mulighet :D

mandag 26. april 2010

Alle de gode tilbudene på østlandet..

Har lenge vært på utkikk etter en eller 2 rokokko stoler som jeg kan male, og få hjelp til å trekke om. De er jo så lekre! Men de er virkelig ikke så lette å få tak i til en fin pris.

2 slike stoler befinner seg i Akershus til 500,- stk.
Og de har vært til slags en stund..


Syntes den så ut til å være i veldig bra stand også, med et ganske lekkert trekk! Hadde slått til med en gang jeg, hadde jeg bodd 6 timer lenger øst (eller noe sånt)..


De har så stort potensiale!
Misunner alle dere som har en nyoppusset slik en! :)

(Bildene er lånt fra Finn.no)

Jeg får bare speide videre! Litt ekstra vanskelig når jeg har sett så mange slike når jeg er rundt i hjemmesykepleien,hihi... Bare se, ikke røre, og konsentrere seg om pasientene!

Morro at så mange har meldt seg på min give away! Fortsatt mulig å melde seg på.
Gleder meg til å trekke vinneren på lørdag! ;)

lørdag 24. april 2010

ENDELIG! TV-benken ble ny!

Grøss og gru! Denne har vi hatt i hus i over 1 år.
Planen var egentlig og kjøpe ny flatskjerm ganske fort etter at vi flyttet inn. Skru den fast i veggen, slik at vi kunne kaste denne her laaangt.. Men slik ble det ikke. Så da måtte jeg gjøre noe med den..!


FØR:

Den var ultra gul. Og med glass i døren måtte tjuneren stå på toppen av benken, for å få signal med fjernkontrollen.. Å så masse rot inni! Hvem vil se på det??

ETTER:






Dette kunne jeg like! 3 strøk maling, pussepapir, nye knotter, litt hønsenetting, linstoff, malesjablonger, tekstilmaling, korg (skulle jo hatt en til), noen bokstaver (som det var veldig utpelt av når jeg kjøpte de..), 3 nostalgiske bilder, og til slutt en tjuner INNI skapdøren, slik at jeg kunne ha litt pynt på toppen! Hærlig!

Nå må jeg bare få malt skapet ved siden, så blir det bra!


Ønsker alle en fortreffelig helg!

onsdag 21. april 2010

Utskiftning i stuen.....

Har endelig fått lagt ut lysekronen til salgs på Finn. Jeg syntes egentlig at den er veldig fin, men jeg trenger noe større, og med LITT mer blingblig :D Når jeg kjøpte denne så trodde jeg ikke at det ville passe inn med en lysekrone med masse prismer. Men etter litt nye møbler og mer pynt, så er jeg ikke i tvil.. Vi har kjøkken og stue i ett, og lampen henger over spisebordet.



Med 4,5m takhøyde på det høyeste, så forsvinner den helt..


Vi har også 3 slike lampetter som henger under hver drager (peisen kommer under den siste). Grunnet direkte strømuttak så kommer de litt for høyt opp. Vi kunne selvsakt lagt ned en ledning, men da var jo litt av poenget borte. Så siden lysekronen skal bort, så kan jeg likegjerne bytte disse også. De skal byttes ut med hvite utelamper som henger nedover, det tror jeg blir lekkert!

Ble tipset idag om kampanje på Lampehuset, med alle lamper på 25 til 50 % frem til lørdag (tror jeg). Kan jo være verdt en tur innom...? :)

Ps: Finnkode 21973980.


tirsdag 20. april 2010

Loftet vårt..

Når vi flyttet inn i 2009 hadde vi kun gjort ferdig 1. etg. Men etter 2 gode eksamensresultat så hadde jeg blitt lovet loft og hobbyrom, i nærmeste framtid.

Det går sakte men sikkert fremover!




Jeg var skikkelig lite motivert til eksamenene før jul. Mannen sa derfor at viss jeg fikk B på anatomi/fysiologi eksamenen, så skulle jeg få hobbyrom innen 1.feb. på loftet. Eksamen var overstått, og jeg hadde da en uke å lese til neste eksamen. Motivasjonen var da enda mindre. Så da ble jeg lovet at dersom jeg fikk B på begge eksamenene, så skulle jeg få HELE loftet ferdig.
Januar kom og resultatet på anatomi/fysioligi eksamen ble B!! ;) Jeg var overlykkelig, og turte såvidt drømme om enda en B, men gitt, den kom den også en uke etter!!
Tror det blir siste gangen Jeg får slike løfter! *smiler*



Meg og mamma tapenserte den ene veggen! Veldig fornøyd med resultatet.

Som dere ser så ble det ikke ferdig til 1.feb. Men siden det ble hele loftet, så måtte det tas litt "pø om pø". Ikke barebare med en student og en lærlig i hus ;) Men nå kommer gulvet på torsdag, og jeg gleeder meg SÅÅ til og innrede! Har kun bestilt gulv til hobbyrommet i første omgang, og blir det fint, så tar vi det på hele loftet!

Denne fantastiske lysekronen skal belyse hobbyrommet!

Kan nesten ikke vente!

Minner om min give away, meld deg på her. ;)

Klemmer!

lørdag 17. april 2010

Give Away!

Hurra! Jeg har passert 1000 besøk, og det må jo selvsakt feires med en liten give away! :-) Jeg startet bloggen 1. April, og syntes det har vært en fryd siden! Må også si tuusen takk for alle de koselige kommentarene!



Som en liten feiring har jeg lyst til å gi bort "Carpe Diem". Jeg satt og malte og pusset den i går, så nå står den bare og venter på den heldige.

Reglene for å delta er som følger:
1. lodd for kommentar under dette innlegget.
2. lodd for kommentar, og link til dette innlegget i bloggen deres.

Syntes det er kjempekoselig om du vil legge deg til som følger, men har ikke det som eget lodd, fordi jeg syntes det må være et personlig valg ;-)

Alle som vil kan delta, anonyme må bare legge ved mail-adressen i innlegget.



Dette blir spennende! Trekningen skjer 1. mai.
Lykke til da!

torsdag 15. april 2010

Arvet pult etter Oldemor

Slik så denne skatten ut når jeg fant den frem nedstøvet og mårspist på låven hos min far. Oldefar har laget den, og den har så masse sjarm!

FØR:


Den var jo ganske shabby da, hehe..

UNDERVEIS:

Skuffen til høyre er innvendig delt opp i 3 rom, praktisk og stilig!

ETTER:





(Kan trykke på bildene for og forstørre de)


Jeg pirket ut fugemassen i bordplaten, gav den en del strøk med maling, pusset den litt slitt, og til slutt skrev jeg "Olga Marie" som var min oldemors navn. Jeg har aldri møtt oldefar, så derfor ble det naturlig for meg og skrive hennes navn på skuffene. Er blitt utrolig glad i denne pulten.
Det er så mange gode minner knyttet til den!

Slik ser den ut nå, der den står i stuen, huff..

Jeg gleder meg til å ta den i bruk! :)

søndag 11. april 2010

KUPP!!

Jippi! Er megafornøyd!! Var innom Finn en tur, og der sto denne flotte kommoden og skrek til meg. Og den ble miin!

Utrolig masse flotte detaljer med gammelt slitt speil inni!

Er ikke like lett og finne slike møbler i nærområdet, og hvertfall ikke til den nette summen av kr 900,- Tenk hvor flott den blir hvit! Skal hente den til helgen, og jeg kan jo nesten ikke vente ;) Nå gjenstår det bare å få tid til å male den, det er nemlig kø i den rekken....

fredag 9. april 2010

Vårstemning.

Idag har det vært utrolig flott ute. Gradestokken har vist 15 grader, og man kan kjenne hvordan solen varmer. Litt vind må vi visst tåle, men da smelter hvert fall de siste snørestene fortere.


Slik så det ut på verandaen vår idag. Liker!


I går var jeg og hentet enda en postpakke fra Lobelia. Er ikke lenge siden jeg hadde en stor bestilling derfra, men etter å ha sett disse flotte hylleknektene rundt i "blogglandia", så kunne jeg jo ikke vente på at de ble utsolgt. Bestilte også de søte sinksjeene som du kan se på bildet. Trodde de var større en som så, men de var jo kjempe skjønne da! Venter fortsatt på tall og bokstavsjablongene i sink.. Håper de er rett rundt hjørne, for jeg trenger de i mitt neste prosjekt.
(pult står til oppbevaring i stuen og venter på at hobbyrommet skal bli ferdig..)


Har foreløpig ikke tenkt og ha de som vindus/dørpynt. Men på de bildene jeg har sett hos folk som har det, så er det utrolig flott!

Litt stæsj rundt omkring i huset..


Jeg holder nå på med den mindre pene tv-benken vår. Tar tid med alle krinklene og krokene, men tror det skal bli bra, eller bedre, til slutt.


Må også si tusen takk til Sheila for en kjempefin award! Settes stor pris på! ;)


God helg til dere alle!

tirsdag 6. april 2010

Love...

Er så utrolig flott med tekster og ord i interiøret! Det pynter så fint opp.. Denne lille utgaven her koster kun 24,- på Panduro.

Selges trehvit..

Så maler jeg den brun.

Deretter hvit, og pusser den forsiktig.



Da kommer det brune under så fint fram, og den får et litt mer shabby chic uttrykk. Så er det jo så gøy når en har gjort noe av jobben selv. Blir litt mer personlig.

"Believe" og "Carpe Diem" finnes også, men alle har vært utsolgt på lager en stund nå. Sist jeg var i Kristiansand og skulle kjøpe flere, sto det på hyllen at de kom inn igjen i uke 18. Så da er det bare og løpe og kjøpe!! (for dere som ikke alt har skaffet seg de) hihi.



Driver og "brenner" opp litt påskepynt her. Disse egg-lysene er jo bare de søteste!

Klem Silje.

søndag 4. april 2010

Kommode makeover!

Dette lille "barnemøbelet" fikk jeg til jul for maange år siden! Det sto gjemt bort på mitt gamle rom, helt til jeg fikk en super idé!


FØR:
Det var opprinnelig helt rødt, med disse klovnemotivene..
(Var litt for sent ute med før-bildet..)


Her kan du så vidt skimte ujevnhetene etter motivene jeg har malt over. Slik var det også på toppen av den, men det pusset jeg bort i forkant. På skuffene derimot var det liksom ikke plass til å komme til med pussemaskinen min, og det er så kjedelig å pusse for hånd...


ETTER:
Så istede for å pusse, brukte jeg mye lenger tid på å lime på disse perlene! Er limt med lynlim, så de sitter ganske godt! Men det ble jo lekkert
da..:)




Kommer nok til og havne på hobbyrommet mitt, og inneholde diverse knapper ol. Men foreløpig pryder den badet vårt. Syntes den passer fint her sammen med smykkeskrinet (divanen) fra Kremmerhuset, og smykkedukken fra Tine.

Med det ønsker jeg alle en fantastisk første påskedag!

torsdag 1. april 2010

Mitt første blogginnlegg! ;-)

Jeg har i lang tid lest andres interiørblogger, og det er enormt med inspirasjon som ligger der ute! Det er utrolig gøy å se andres hjem, og kreativiteten som bor hos så mange. Etter å ha nøyet meg med å kun lese andres blogger, har jeg nå tatt mot til meg og laget min egen!
Har tenkt på det lenge, men det har liksom ikke blitt noe.. :)

Jeg brenner for interiør, og liker veldig godt den franske landstilen. Jeg har noen små prosjekter på gang innimellom, som jeg selvsagt kommer til og blogge. Jeg venter også utålmodig på at hobbyrommet mitt skal bli ferdig, så det virkelig blir sving på sakene! (I hope!!) ;))


Kjøkkenet mitt <3


Må jo bare få vist det fram med en gang! ;))


Utrolig vakker gruve!



Nå håper jeg selv å kunne inspirere noen av dere!
Ønsk meg lykke til da! ;))